Typisch Gronings

Typisch Gronings – gereedschap voor dorpen, is een instrument om meer regie te nemen over jouw leefomgeving. Studio MARCHA! ontwikkelde met Ontwerpstation Loppersum, de Vereniging Groninger Dorpen en Noorderbreedte dit gereedschap en probeerde dit ook uit. De oogst ervan deelden we met de hele wereld.

De vraag wat voor jou Typisch Gronings is, is te belangrijk om helemaal aan externe experts over te laten. Maar hoe geef je als burger daar in vredesnaam een helder antwoord op? Daarom ontwikkelden we gereedschap. Gereedschap waarmee je je eigen huis, erf en woonomgeving op de kaart zet. Je kunt er een paar weken actief mee aan de slag. Dat doe je met elkaar als dorpsgenoten en ook dat maakt het inspirerend.

Het gereedschap Typisch Gronings is ontwikkeld voor het aardbevingsgebied maar is bruikbaar voor iedere groep mensen die zijn eigen leefomgeving koestert. Zeker als de boel ‘op de kop gaat’ – misschien om huizen te versterken, voor energieprojecten of om krimp dan wel groei te realiseren is het prettig en nuttig om goed te weten wat je in je eigen leefomgeving waardeert.

Wil je ook met jouw wijk/ dorp aan de slag?
Mail ons, dan delen we het materiaal.
Dat kost niks, wel horen we graag hoe het jullie is vergaan.
Want daarmee kunnen wij het materiaal weer beter maken!